top of page
Coaching selfmanagement | Center for Selfmanagement

Ons verhaal

Jaren zijn we opgeleid door Jef Clement, die de training 'inspirerend coachen' ontwikkelde op basis van zijn ervaring als adem-begeleider. Deze ervaring dient als basis van ons adem-werk. Als kader behouden we de ruimere visie die Jef ons meegaf.

 

Het Inspirerend Coachen is voor ons de ingangspoort geweest, maar het thema Selfcoaching vindt dan meer zijn plaats in deze opleiding.

Coaching selfmanagement | Center for Selfmanagement

Martine Saey

Martine deed een zoektocht naar de betekenis van het leven, vertrekkende vanuit een aanhoudende interne worsteling.

 

Door diverse gebeurtenissen, onder andere een burn-out, werd ze gebeten door hoe onze geest en lichaam met elkaar in verband staan en welke mechanismen hier spelen.

 

Deze zoektocht bracht haar bij een vijfjarige opleiding over Zijnsoriëntatie en Advaita. Deze ‘non-duale kijk’ integreren in haar dagelijkse activiteiten is nog steeds haar passie en drijfveer.


In 2012 ontmoette ze Jef Clement, de grondlegger van inspirerend coachen waarmee ze enkele jaren nauw samenwerkte. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring met meditatie, dans, bio-energetica en ademhalingsoefeningen. 

linkedin.png
Coaching selfmanagement | Center for Selfmanagement

Jos Van Haegenborgh

Jos deed ervaring op als leidinggevende in grote en kleine teams. De druk, stress en prestatiedruk ervaarde hij dagelijks. Daarin vond hij zijn weg als leider.

 

In die omgeving ondersteunde hij medewerkers in hun leerprocessen en leerde hij hen omgaan met oplossingsgericht denken en handelen.


Zijn aanpak is pragmatisch, to the point en steeds gebed in een visie van groei en duurzame relaties. Zijn zin voor humor en lichtheid bracht in vele omstandigheden de afstand en ontspanning die nodig is om zinvolle beslissingen te nemen.

 

In zijn professionele loopbaan heeft hij steeds keuzes gemaakt die zijn passies, maar ook zijn waarden, weerspiegelden.


Jos heeft uit al zijn ervaringen, zowel vanuit opleiding als muziek, sport, meditatie, ademtraining en hartcoherentie de grondslagen van deze opleiding geïntegreerd.

 

Hij heeft jarenlang de trainingen van Jef Clement - onder andere deze naast de vele coaching-opleidingen - mee gevolgd en begeleid, waardoor hij op zijn geëigende wijze vorm geeft aan deze ‘verwen jezelf’-training.


Door jarenlang met coaching-opleiding bezig te zijnk heeft dit ook invloed gehad op zijn zelfcoaching. Via oefeningen, intervisie en zelfinzicht kan hij in deze opleidingen ook reflecteren over zijn leven en vele, sprekende voorbeelden delen met de deelnemers.


Vanuit een ontspannen kijk brengt hij connectie in een groep en met lichtheid in zijn verhalen begeleidt hij de oefeningen.

linkedin.png
bottom of page